Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - شهرستان کوهرنگ که سرچشمه ۲ رود مهم زاینده‌رود و کارون به شمار می‌رود، ۵۰ درصد نسبت به میانگین بلند‌مدت کاهش بارش برای آن ثبت شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، کاهش بارش‌ و تغییر اقلیم در استان چهارمحال و بختیاری موجب خشک شدن چشمه‌های بسیاری شده بارش‌های پراکنده و ناگهانی نیز نمی‌تواند این خشکسالی چندین ساله را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان که یکی از استان‌های پربارش و پرآب بود و شرایط کوهستانی و ارتفاع بیش از 2 هزار متری آن از سطح دریا نیز عاملی برای بارش و پرآبی آن بود اکنون جزو کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور شناخته می‌شود.

به گفته مسئولان تولید بیش از حد گازهای گلخانه‌ای، گرم شدن جو حاره‌ای زمین  تغییر بارش از برف به باران، کاهش رطوبت و پراکندگی و بارش نقطه‌ای و ناگهانی از جمله عوامل مهم در کاهش بارش است.

بارش برف به عنوان بارش ماندگار و ورود آب حاصل از آن به سفره‌های زیرزمینی چند سالی است در چهارمحال و بختیاری به حداقل ممکن رسیده و حتی در نقاط شهری این موهبت الهی تبدیل به یادگاری از گذشته شده است.

اکنون با گذشت حدود 2 ماه از سال زراعی اندک بارشی در برخی ارتفاعات زاگرس رخ داده است که جبران کمبود شدید آب در جای جای این استان را نمی‌کند و دشت‌های آن با بحران جدی بی‌آبی مواجه است.

کوهرنگ 50 درصد کاهش بارش دارد

مهران چراغ‌پور، مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: از ابتدای مهرماه امسال تاکنون 68 میلیمتر بارش در استان داشته‌ایم که نسبت به میانگین بلندمدت 23 درصد کاهش دارد و در کوهرنگ که تاکنون 107 میلیمتر بارش داشته است 50 درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش بارش داریم.

وی با اشاره به کمبود بارش نسبت به میانگین بلندمدت در مناطق مختلف استان، افزود: شهرکرد 27 درصد کاهش بارش نسبت به میانگین بلندمدت دارد، اردل 32 درصد و فارسان 38 درصد نسبت به مانگین بلندمدت رشد منفی بارش را داشته‌اند.

چراغ‌پور با اشاره به اینکه خشکیدگی چشمه کوهرنگ برطرف نشده است، بیان داشت: استان چهارمحال و بختیاری نسبت به سال گذشته 7 درصد کاهش بارش دارد و بارش‌های روزهای اخیر نیز بر خشکیدگی چشمه‌های استان از جمله چشمه کوهرنگ اثری ندارد و باید بارش به صورت برف باشد تا ماندگار بوده و به آب‌های سفره‌های زیرزمینی تبدیل و از چشمه جاری شود.

عدم کاهش سطح کشاورزی با وجود خشکسالی در چهارمحال و بختیاری چه راهکاری دارد؟واکاوی مشکل بحران آب در چهارمحال‌و‌بختیاری|چرا شهرهای چشمه‌های خروشان خشک شد/ مطالبات کم‌آبی چه راه حلی دارد؟ ‌ + فیلماستان چهارمحال و بختیاری دیگر 11 درصد منابع آبی کشور را در اختیار ندارد

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری، بارش در شهرکرد طی روزهای گذشته را 4دهم درصد اعلام کرد و گفت: این بارش‌ها طی همین مدت در بروجن 7دهم درصد، سامان یک میلیمتر و لردگان 3.4 دهم درصد بوده است.

انتهای پیام/7540/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نسبت به میانگین بلندمدت چهارمحال و بختیاری کاهش بارش درصد کاهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۲۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمحال و بختیاری از سه‌شنبه تحث تاثیر سامانه بارشی است

معاون توسعه و هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری گفت: از شامگاه سه شنبه انتظار ورود سامانه بارشی را از منطقه غرب استان داریم که این بارش‌ها در سه شنبه ضعیف و به صورت رگباری خواهند بود.

معصومه نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: برای امروز شنبه _ ۸ اردیبهشت_ رشد ابر و بارش‌های رگباری و همراه با وزش باد نسبتاً شدید موقتی در بخش‌هایی از استان به خصوص نوار غربی و بخش‌های جنوبی پیش بینی می‌شود.

وی افزود: بر اساس نقشه‌های امروز روز یکشنبه و دوشنبه بارشی خاصی انتظار نمی‌رود و ممکن است در ساعات پایانی روز دوشنبه رگبارهای خفیف و پراکنده در نوار غربی استان شکل گیرد.


معاون توسعه و هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری اضافه کرد: از شامگاه سه شنبه انتظار ورود سامانه بارشی را از منطقه غرب استان داریم که این بارش‌ها در سه شنبه ضعیف و به صورت رگباری خواهند بود.

نوروزی ادامه داد: روزهای چهارشنبه تا جمعه هم به تناوب افزایش ابر، رگبار و رعد و برق، احتمال وقع تگرگ و وزش باد شدید تا نسبتاً شدید در غالب مناطق انتظار می‌رود. همچنین شدت بارش‌ها برای روز پنجشنبه و جمعه پیش بینی می‌شود.

کد خبر 748481

دیگر خبرها

  • چهارمحال و بختیاری از سه‌شنبه تحث تاثیر سامانه بارشی است
  • هشدار هواشناسی برای خودداری از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • رخ نمایی رنگین کمان در آسمان شهرکرد پس از بارش باران + فیلم
  • تحقق ۵۰ درصدی تعهد خیرین مدرسه ساز
  • بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم
  • پیش‌بینی بارش باران در این استان‌ها
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • کاهش ۳۳ میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان