Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، براساس آمار ایستگاه‌های هواشناسی استان اصفهان، از ابتدای سال آبی جاری، یعنی از ابتدای مهرماه امسال، میانگین وزنی بارش در استان اصفهان ۲۸ میلی‌متر به ثبت رسیده است که نسبت به مقدار بلند مدت تفاوت چندانی نشان نمی‌دهد.

با این وجود بیشترین افزایش بارش نسبت به مدت مشابه بلند مدت عمدتاً در مناطقی شمالی استان دیده می‌شود که در حوضه زاینده‌رود نیست و تاثیر به سزایی بر دبی آب ورودی به سد زاینده‌رود نداشته است؛برای مثال در چادگان که میزبان زاینده‌ررود در استان اصفهان است و سد زاینده‌رود در آن قرار دارد، میزان بارش تا بیستم آذرماه برابر با ۵۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلی‌متر بوده که نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۲۴ درصدی داشته است.

در ایستگاه کوهرنگ به عنوان اصلی‌ترین سرچشمه آبی زاینده‌رود، در حال حاضر در حدود ۵۸ درصد نسبت به مقدار بلند مدت کاهش بارش نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، کمبود بارش‌های تجمعی طی سالیان اخیر و به ویژه سال آبی گذشته سبب تشدید شرایط خشک‌سالی شدید بر روی استان شده و با توجه به شاخص SPEI در یک دوره ده ساله منتهی تا پایان مهرماه ۱۳۹۹، درجات خشکسالی در تمامی مناطق استان افزایش یافته است به نحوی که ۸۲ درصد از مساحت استان درگیری خشک‌سالی بلند مدت بوده و اکثر مناطق درگیر خشک‌سالی متوسط تا شدید هستند. 

همچنین ارتفاع برف در ایستگاه کوهرنگ تا بیستم آذرماه صفر سانتیمتر است و این در حالی است که به طور متوسط ارتفاع برف در روزهای پایانی آذرماه باید به ۴۱ سانتی‌متر برسد.

وضعیت بارش‌ها در زمستان ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟

خروجی مدل‌های هواشناسی و تحلیل‌ها نشان از بهبود نسبی بارش‌ها در زمستان دارد؛ به طوری که طی دی ماه ۱۴۰۰ با توجه به کاهش ارتفاع در لایه میانی جو، شرایط برای گذرسامانه‌های جنوبی تسهیل شده و انتظار افزایش میزان بارش در اکثر مناطق استان به ویژه در نیمه جنوبی مانند شهرستان سمیرم و منابع آبی استان را خواهیم داشت.

میزان بارش‌ها در دی در سطح استان در شرایط نرمال و در نیمه غربی مانند فریدن، فریدون‌شهر و چادگان و نواحی  جنوبی استان متمایل به بالای نرمال مورد انتظار است. لازم به ذکر است که با توجه به ویژگی‌های سامانه‌های جنوبی، شرایط احتمال رخداد بارش‌های حدی در نیمه جنوبی استان وجود داشته و میزان پوشش برف نیز در ارتفاعات مناسب خواهد بود.

توصیه هواشناسی: مدیریت مناسب منابع آب الزامی است

در مجموع، براساس تحلیل‌های هواشناسی و آب شناسی طی سه ماه آینده و پیش‌بینی میزان بارش تا پایان زمستان، شرایط کاهش تنش شدید آبی را در حوضه آبریز زاینده‌رود انتظار خواهیم داشت، اما کماکان به صورت

اکید توصیه به مدیریت مناسب منابع آبی؛ جهت مصرف بهینه (شرب، کشاورزی، صنعت) می‌شود.

منبع:فارس

انتهای پیام/ص

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کم آبی سد زاینده رود میزان بارش زاینده رود بارش ها بلند مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۰۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۶ درصدی بارش در اردستان نسبت به سال آبی جاری

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدهادی احمدی‌طبا شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در روزهای گذشته، بارش باران بسیار خوب در شهرستان اردستان اتفاق افتاد و طبق آمار هواشناسی، میانگین بارش در سال آبی جاری، ۱۴۷ میلی‌متر بوده که ۲۶ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در میانگین بارش شهرستان اردستان، نسبت به بلند مدت با افزایش ۳۵ درصدی مواجه بودیم و جلسه مدیریت بحران در خصوص پیشگیری از خسارات برگزار و دستگاه‌های مربوطه در این زمینه توجیه شدند.

فرماندار اردستان تصریح کرد: به‌دنبال بارش زیاد باران در نقاط مختلف شهرستان، برخی از معابر و جاده‌ها دچار سیلاب و آبگرفتگی شد که با حضور و رسیدگی مدیریت بحران مشکلات برطرف شده و مسیرهای اصلی جاده‌ها باز است.

احمدی‌طبا خاطرنشان کرد: دو نقطه از مسیرهای روستایی شهرستان اردستان در سیلاب قرار دارد که با همکاری دستگاه‌های مربوطه، این مسیرها نیز به‌زودی باز خواهد شد.

وی با بیان اینکه هنوز خسارت دقیق مشخص نیست، ادامه داد: خسارت‌های وارد شده در بخش راه و جاده‌ها حدود ۴۰ میلیارد تومان، بخش کشاورزی ۷ میلیارد تومان و ساختمان‌ها حدود ۵ میلیارد تومان بوده است.

فرماندار اردستان با بیان اینکه در مجموع حدود ۵۲ میلیارد تومان خسارت وارد شده، اضافه کرد: در این چند روز تمام دستگاه‌های شهرستان در آماده‌باش کامل بودند و باز هم اگر هشدار هواشناسی اعلام شود، آماده‌باش کامل خواهیم داشت.

کد خبر 6089377

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • تحقق ۱۰۳ درصدی تولید در پتروشیمی ایلام
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • افزایش ۲۶ درصدی بارش در اردستان نسبت به سال آبی جاری
  • افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشاف سنگ آهن در معادن سنگان خواف
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • کاهش ۳۰ درصدی پرونده‌های معوق قضایی استان